בית הלכות שבת פרק ח - הלכות בישול 4
מדריך למורה לכרך שבת

קובץ שאלות על המהדורה החדשה של פניני הלכה שבת להורדה (מדובר בקובץ גדול, כ-135 עמודים)

המשך קריאה...
 
יצאה לאור המהדורה החדשה של כרך שבת

בשעה טובה ומוצלחת יצאה לאור המהדורה החדשה של פניני הלכה שבת.

שני הכרכים מקיפים את כל הנושאים בהלכות שבת.

הכרכים זמינים לציבור בחנות מכון הספרים הר ברכה ובחנויות הספרים המובחרות.

לחנות הספרים של מכון הר ברכה.

לצפייה בתוכן מפורט של הספר החדש

 
הבהרה לגבי מהדורת שבת החדשה

עזרי הלמידה המופיעים באתר מתייחסים למהדורת שבת הראשונה.

בנוסף קיים מאגר שאלות מעודכנות על מהדורת שבת החדשה, למעלה מ3,500 שאלות על שני הכרכים החדשים.

כל המעוניין לקבל את קובץ השאלות החדש בדואר האלקטרוני מתבקש לפנות למכון הר ברכה.

 
תיאום פגישה

עדיין אינכם לומדים פניני הלכה בבית הספר? מעוניינים שנציג שלנו יגיע אליכם ויציג לכם את ספרי פניני הלכה?

צרו קשר עם מכון הר ברכה.

 
2 יחידות חדשות

חדש - ללומדים בתכנית חורב

אושרו (למוסד זה בלבד) שתי יחידות בגרות חדשות המבוססות על פניני הלכה 1. העם והארץ + פסח 2. זמנים לפרטים נוספים צרו קשר: morim@yhb.org.il

 
פרק ח - הלכות בישול 4 PDF הדפסה דואר אלקטרוני
נכתב ע"י ּ   
שני, 04 ינואר 2010 13:30

להורדה בקובץ וורד

פניני הלכה שבת

פרק ח - הלכות בישול 4

האם מותר להוסיף מים רותחים לתבשיל שעל הפלטה כדי שלא ישרף?

1. מה ניתן לעשות אם כל הנוזלים שבתוך הסיר התאדו והתבשיל עומד להשרף?
לדעת הרמ"א -
לדעת השו"ע -

ממה חושש השו"ע?

הפיכת מים לקרח ורוטב מוקפא לנוזלי

2. האם מותר לחמם רוטב פטריות קפוא?לכאורה-

מדוע יש לאסור?

האם מותר להפשיר קרח?

יש שאסר מחשש ל-

אולם לדעת רוב הפוסקים הדבר מותר בתנאים מסוימים:

האופן האסור -

נאסר מחשש ל -

האופן המותר -

האם מותר להקפיא מים?

מדוע יש המקילים גם לאשכנזים?

האם מותר להכניס קרח לכוס קולה (נמס), הסבר מדוע זה קל יותר?

דין השהיית תבשיל בערב שבת על אש גלויה

3.מדוע שלא נתיר להשאיר את הסיר על האש מערב שבת? מה החשש?

מדוע שלא נתיר להשהות את התבשיל על כיריים חשמליות?

מדוע אין לטעון שאין חשש שיבואו להגביר את האש?

מתי לא קיים החשש שיבוא האדם להגביר את האש?

האם יהיה מותר להשהות על האש תבשיל שעדיין אינו מבושל לחלוטין? פרט!
אם מבושל חלקית-
אם אינו מבושל כלל-

השהייה על אש מכוסה

4.מהו העיקרון ההלכתי שעל פיו אנו מחממים היום מאכל שלא התבשל כראוי מער"ש על פלטה?

מדוע אין כפתורים לויסות הטמפרטורה בפלטה של שבת?

עדכון אחרון ב-רביעי, 06 ינואר 2010 12:46