בית הלכות שבת פרק ח - הלכות בישול - כל הפרק
מדריך למורה לכרך שבת

קובץ שאלות על המהדורה החדשה של פניני הלכה שבת להורדה (מדובר בקובץ גדול, כ-135 עמודים)

המשך קריאה...
 
יצאה לאור המהדורה החדשה של כרך שבת

בשעה טובה ומוצלחת יצאה לאור המהדורה החדשה של פניני הלכה שבת.

שני הכרכים מקיפים את כל הנושאים בהלכות שבת.

הכרכים זמינים לציבור בחנות מכון הספרים הר ברכה ובחנויות הספרים המובחרות.

לחנות הספרים של מכון הר ברכה.

לצפייה בתוכן מפורט של הספר החדש

 
הבהרה לגבי מהדורת שבת החדשה

עזרי הלמידה המופיעים באתר מתייחסים למהדורת שבת הראשונה.

בנוסף קיים מאגר שאלות מעודכנות על מהדורת שבת החדשה, למעלה מ3,500 שאלות על שני הכרכים החדשים.

כל המעוניין לקבל את קובץ השאלות החדש בדואר האלקטרוני מתבקש לפנות למכון הר ברכה.

 
תיאום פגישה

עדיין אינכם לומדים פניני הלכה בבית הספר? מעוניינים שנציג שלנו יגיע אליכם ויציג לכם את ספרי פניני הלכה?

צרו קשר עם מכון הר ברכה.

 
2 יחידות חדשות

חדש - ללומדים בתכנית חורב

אושרו (למוסד זה בלבד) שתי יחידות בגרות חדשות המבוססות על פניני הלכה 1. העם והארץ + פסח 2. זמנים לפרטים נוספים צרו קשר: morim@yhb.org.il

 
פרק ח - הלכות בישול - כל הפרק PDF הדפסה דואר אלקטרוני
נכתב ע"י ּ   
שני, 04 ינואר 2010 13:30

להורדה בקובץ וורד

פניני הלכה שבת

פרק ח - הלכות בישול - כל הפרק

כללי הלכות בישול

1. מה ההגדרה של מלאכת בישול? האם יש הבדל בין אפיה, צליה או חימום?

האם מותר לבשל במחבת שהתחממה מהשמש? (האדם לא הבעיר אש)?מדוע?

האם מותר לבשל במיקרוגל? מדוע?

מים מדוד חשמל

2. מותר להדליק את הבוילר לפני שבת ולהשתמש במים החמים בשבת?
מה הבעיה בזה? הרי כיבו את הבוילר!
מתי יהיה מותר להשתמש בהם?

במה תלויה השאלה האם ניתן להשתמש בדוד שמש? הסבר!
אם מתחממים מהשמש-
כך סוברים-
אם מתחממים מתולדות שמש-
כך סוברים-

בישול אסור, חימום מאכל מבושל מותר

3. מתי עובר אדם על איסור בישול בשבת? מדוע?

האם מותר לחמם מאכל מבושל?

הדגם- כיצד תשפיע עלינו ההלכה האם מאכל מבושל כל צורכו:
אדם פתח סיר המונח על הפלטה -
אם המאכל שבו מבושל כל צרכו-
אם לא-

חמין עם עצמות

4. האם חמין עם עצמות נחשב מבושל כל צורכו או לא? הצג הדעות השונות:
לרב אוירבאך -
לדעת הרב פיינשטיין?

חום שהיד סולדת בו

מהו גדר חום שהיד סולדת בו? מה הוא קובע?

מה צדדי הספק בהגדרת חום זה?
מחד -
מאידך -

בישול בתבשיל נוזלי ומנהג הספרדים

מה המחלוקת לגבי הכלל "אין בישול אחר בישול"?

מה הטעם לחלק בין מאכלים נוזליים ויבשים?
מה דעת הרמב"ם, רשב"א ור"ן-
מה דעת רש"י, רא"ש-
כמי פסק השו"ע (ספרדים)?

מה אם רוב המאכלים שבסיר מוצקים, אך יש שם רוטב?

כיצד נוהגים התימנים לגבי חימום מרק בשבת (רמב"ם)?
כיצד האשכנזים (רמ"א)?

מה יעשה ספרדי המתארח אצל אשכנזי/ אשכנזי אצל תימני?

הנחת מים במקום שעלולים להתחמם

הסבר את מחלוקת רש"י ותוספות, האם מותר להניח מים במקום שעלולים להתחמם?
לדעת רש"י-
לדעת תוספות-

כלי ראשון, שני ושלישי

2. מהו כלי ראשון?

מהו כלי שני?

מה הטעם להבדל ההלכתי ביניהם?

מיהם יוצאי הדופן בהם נחוש גם בכלי שלישי? הדגם!

עדכון אחרון ב-רביעי, 06 ינואר 2010 14:44